Город

Просто пальчики оближеш: ці баклажани викликають захоплення

Добрий день, мій читач. Відомо, що серпень всю зиму годує. На одному з перших місць серед закруток стоять баклажани, змінюють свій смак в залежності від виду закрутки. До найпопулярніших страв відносять рагу, салати різних видів і баклажанну ікру. За смаком вони схожі на гриби. Синенькі подобаються навіть самим вибагливим ласунам.

Салат з баклажанів. Ілюстрація для статті використовується за стандартною ліцензії ©dachnyedela. ru

Тисни на палець вгору і підписуйся на канал ““.

Як гриби

“Грибні” баклажани мають гострий присмак. Недосвідчені люди не помітять підміну. Такими вони виходять при маринуванні або солінні. Відмінність у способі нарізки.

Шматочками

На пробну порцію знадобиться:

  • кілограм баклажанів;
  • 100 грам часнику;
  • 200 мл рослинного масла;
  • літр води;
  • 4 великих ложки солі;
  • пучок кропу;
  • 100 мл оцту.

Для приготування прокип’ятити воду з сіллю і в кінці додати оцет. Баклажани нарізати кубиками і покласти в маринад. Варити 5 хвилин. Відцідити і охолодити. Часник і кріп подрібнити. Змішати баклажанову масу і всі інші інгредієнти. Розкласти по банках, простерилізувати годину-півтора. Закатати і укутати.

“Тещин язик”

На 4 кг синеньких взяти 4 літри води, велику ложку солі і півтори склянки оцту. Баклажани нарізати пластинками і проварити 10 хвилин. Потім покласти в марлю і підвісити на ніч.

Вранці скласти їх у посудину і посипати двома подрібненими головками часнику і двома склянками соняшникової олії (рафінованої). Перемішати, розкласти по банках і стерилізувати півгодини. Закатати кришками.

Салат з баклажанів. Ілюстрація для статті використовується за стандартною ліцензії ©dachnyedela. ru

Цілі плоди

Використовуються тільки невеликі плоди. З них зрізати хвостики і прокип’ятити кілька хвилин. Дати охолонути. Проколоти кожен овоч виделкою кілька разів. Викласти в банки. У кожну з них додати часник, кілька горошин перцю і лавровий лист. Залити розсолом. Проварити 15 хвилин і закатати.

Для приготування маринаду на 5 літрових банок взяти 2 літри води, склянка оцту, по 2 великі ложки солі і цукру.

Смачніше, якщо перед вживанням синенькі порізати, заправити цибулею та олією.

Засолені баклажани

Засолювання баклажанів – процес нескладний. Для цього овочі промивають, обчищають, подрібнюють, посипають сіллю, щоб вийшла гіркота.

Цибулю нарізають півкільцями і складають у глибокий посуд, заливають оцтом. Синенькі просмажують і посипають часником, кропом і петрушкою.

Ідеальна пропорція на кілограм баклажанів:

  • 2 цибулини;
  • 2 столові ложки солі;
  • 100 мл оцту;
  • головка часнику;
  • кріп і петрушка (кількість на любителя);
  • 100 мл соняшникової олії.

Розкласти по банках і стерилізувати 15 хвилин.

Баклажани. Ілюстрація для статті використовується за стандартною ліцензії ©dachnyedela. ru

Як опеньки

Нарізати баклажани уздовж волокон тонкими пластинками, а потім соломкою. Засипати сіллю і на 2 години поставити під вантаж.

Маринад наступний:

  • півлітра води;
  • 100 мл оцту;
  • 10 листків лавра;
  • 5 горошин запашного перцю;
  • 3 бутона гвоздики.

Все змішати, довести до кипіння і остудити.

Солоні баклажани віджати і обсмажити в глибокій сковороді, застосовуючи рослинне масло без аромату. Нашаткувати цибулю півкільцями і перемішати з подрібненим часником. Підготовлені складові викласти, чергуючи один з одним, шарами в глибоку посуд. Вміст налити маринад і витримувати 2 дні в прохолодному місці. Після закінчення зазначеного часу консервацію можна вживати.

Для зимових заготовок “ніжки опеньків” розкладають по пів-літрових банках, щільно утрамбовувавши. Стерилізують чверть і герметично закривають кришками.

А ви готуєте консервовані по-швидкому баклажани?

і багато інших цікавих статей читайте на нашому .

Про урожайні сорти помідорах я писала у статті: