Просто пальчики оближеш: ці баклажани викликають захоплення
Добрий день, мій читач. Відомо, що серпень всю зиму годує. На одному з перших місць серед закруток стоять баклажани, змінюють свій смак в залежності від виду закрутки. До найпопулярніших страв відносять рагу, салати різних видів і баклажанну ікру. За смаком вони схожі на гриби. Синенькі подобаються навіть самим вибагливим ласунам.
Салат з баклажанів. Ілюстрація для статті використовується за стандартною ліцензії ©dachnyedela. ru
Тисни на палець вгору і підписуйся на канал ““.
Як гриби
“Грибні” баклажани мають гострий присмак. Недосвідчені люди не помітять підміну. Такими вони виходять при маринуванні або солінні. Відмінність у способі нарізки.
Шматочками
На пробну порцію знадобиться:
- кілограм баклажанів;
- 100 грам часнику;
- 200 мл рослинного масла;
- літр води;
- 4 великих ложки солі;
- пучок кропу;
- 100 мл оцту.
Для приготування прокип’ятити воду з сіллю і в кінці додати оцет. Баклажани нарізати кубиками і покласти в маринад. Варити 5 хвилин. Відцідити і охолодити. Часник і кріп подрібнити. Змішати баклажанову масу і всі інші інгредієнти. Розкласти по банках, простерилізувати годину-півтора. Закатати і укутати.
“Тещин язик”
На 4 кг синеньких взяти 4 літри води, велику ложку солі і півтори склянки оцту. Баклажани нарізати пластинками і проварити 10 хвилин. Потім покласти в марлю і підвісити на ніч.
Вранці скласти їх у посудину і посипати двома подрібненими головками часнику і двома склянками соняшникової олії (рафінованої). Перемішати, розкласти по банках і стерилізувати півгодини. Закатати кришками.
Салат з баклажанів. Ілюстрація для статті використовується за стандартною ліцензії ©dachnyedela. ru
Цілі плоди
Використовуються тільки невеликі плоди. З них зрізати хвостики і прокип’ятити кілька хвилин. Дати охолонути. Проколоти кожен овоч виделкою кілька разів. Викласти в банки. У кожну з них додати часник, кілька горошин перцю і лавровий лист. Залити розсолом. Проварити 15 хвилин і закатати.
Для приготування маринаду на 5 літрових банок взяти 2 літри води, склянка оцту, по 2 великі ложки солі і цукру.
Смачніше, якщо перед вживанням синенькі порізати, заправити цибулею та олією.
Засолені баклажани
Засолювання баклажанів – процес нескладний. Для цього овочі промивають, обчищають, подрібнюють, посипають сіллю, щоб вийшла гіркота.
Цибулю нарізають півкільцями і складають у глибокий посуд, заливають оцтом. Синенькі просмажують і посипають часником, кропом і петрушкою.
Ідеальна пропорція на кілограм баклажанів:
- 2 цибулини;
- 2 столові ложки солі;
- 100 мл оцту;
- головка часнику;
- кріп і петрушка (кількість на любителя);
- 100 мл соняшникової олії.
Розкласти по банках і стерилізувати 15 хвилин.
Баклажани. Ілюстрація для статті використовується за стандартною ліцензії ©dachnyedela. ru
Як опеньки
Нарізати баклажани уздовж волокон тонкими пластинками, а потім соломкою. Засипати сіллю і на 2 години поставити під вантаж.
Маринад наступний:
- півлітра води;
- 100 мл оцту;
- 10 листків лавра;
- 5 горошин запашного перцю;
- 3 бутона гвоздики.
Все змішати, довести до кипіння і остудити.
Солоні баклажани віджати і обсмажити в глибокій сковороді, застосовуючи рослинне масло без аромату. Нашаткувати цибулю півкільцями і перемішати з подрібненим часником. Підготовлені складові викласти, чергуючи один з одним, шарами в глибоку посуд. Вміст налити маринад і витримувати 2 дні в прохолодному місці. Після закінчення зазначеного часу консервацію можна вживати.
Для зимових заготовок “ніжки опеньків” розкладають по пів-літрових банках, щільно утрамбовувавши. Стерилізують чверть і герметично закривають кришками.
А ви готуєте консервовані по-швидкому баклажани?
і багато інших цікавих статей читайте на нашому .
Про урожайні сорти помідорах я писала у статті: